Izvor: B92, 12.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera Indeks: Pritvor Bori Čejoviću

Smederevo -- Danas je određen pritvor bivšem dekanu Pravnog fakulteta u Kragujevcu Bori Čejoviću i domaru fakulteta Andriji Tomoviću.

Istražni sudija Okružnog suda u Smederevu Predrag Lukić danas je saslušao te dve osobe, umešane u slučaj korupcije na univerzitetu u Kragujevcu, poznatom kao "afera Indeks", i odredio im jednomesečni pritvor.

"Čejović je saslušan na osnovu krivične prijave koja mu na teret stavlja tri krivična dela primanja mita i tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dela falsifikovanja službene isprave. Andriji Tomoviću se stavlja na teret jedno krivično delo primanja mita pomaganjem", rekao je Beti Lukić.

On je dodao da Čejović i Tomović tvrde da ta krivična dela nisu izvršili, ali im je, "s obzirom na navode iz krivične prijave", određen jednomesečni pritvor "zbog mogućeg uticaja na svedoke, eventualne saučesnike ili prikrivače" i zbog težine krivičnih dela.

Boro Čejović je na Pravnom fakultetu bio šef Katedre za krivično-pravne nauke, a više puta je bio biran za prodekana i dekana. Obavljao je i funkciju rektora Univerziteta u Kragujevcu.

Tomoviću se stavlja na teret da je posredovao da jedan student dobije prelaznu ocenu, a da ne izađe na ispit.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.