Afera Agrobanka: Novo privođenje

Izvor: B92, 22.Feb.2013, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera Agrobanka: Novo privođenje

Beograd -- Uprava kriminalističke policije privela je Ljubomira Samardžića iz Beograda u nastavku akcija vezanih za "aferu Agrobanka", potvrđeno je za B92.

Samardžić se sumnjiči da su njegove četiri firme dobile pet kredita koji nikada nisu vraćeni niti su bili adekvatno obezbeđeni, čime je "Agrobanka" oštećena za 10 miliona evra

Kako saznajemo, Samardžićeve firme su sporne kredite dobile 2010. i 2011. godine, a sumnja se da je prilikom njihovog potpisivanja prekršeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više zakona o bankarskom poslovanju.

Za to su osumnjičeni i neki od funkcionera Agrobanke koji su već privedeni u ranijoj istrazi.

U saopštenju Tužilaštva navodi se da je protiv Samardžića i još pet osoba MUP podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo

zloupotreba službenog položaja.

Krivične prijave podneti su i protiv bivšeg predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića, članova odbora Slavoljuba Korićanca i Bojana Zarića, direktora sektora rizika Vehba Papića i direktora pravnih poslova banke Bobana Labovića.

Prijavom se tim osobama stavlja na teret da su od 2004. do 2012, odobravanjem kredita bez adekvatnog obezbedjenja, preduzećima Cube real estate doo, Imtel computers ad, Imtel ad i RCG doo pribavili imovinsku korist od oko 10 miliona evra i za taj iznos oštetili Agrobanku.

Samardžić će biti saslušan u Tužilaštvu posle čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka, navodi se u saopštenju koje je potpisao tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Do sada su u slučaju Agrobanke podignute optužnice protiv 21 osobe koje se sumnjiče za zloupotrebe od oko 5,7 milijardi dinara

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novo privođenje zbog afere Agrobanka

Izvor: Akter, 22.Feb.2013

Uprava kriminalističke policije privodi Ljubomira Samardžića u nastavku akcija vezanih za "aferu Agrobanka", javio je RTS

Nastavak na Akter...

Afera Agrobanka: Novo privođenje

Izvor: RTV Pink, 22.Feb.2013

. . . U Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je priveden Ljubomir Samardžić iz Beograda, osumnjičen da je oštetio "Agrobanku" za oko 10 miliona evra, izjavio je republički tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljavić.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.