Afera Agrobanka: Ispraznili JP Stan

Izvor: Večernje novosti, 06.Mar.2013, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera Agrobanka: Ispraznili JP "Stan"

POLICIJSKA uprava u Šapcu saopštila je u sredu da je Višem javnom tužilaštvu u ovom gradu podnela prijavu protiv bivše direktorke filijale ovdašnje Agrobanke Branislave Bebe Vlahović. Ona se tereti za novu zloupotrebu službenog položaja, a prijavom je obuhvaćena i bivša direktorka JP "Stan" u Šapcu Dragana Panić Milićević. Prema navodima policije, Vlahovićeva je 2008. i 2009. godine pomoću blanko naloga za prenos sredstava dobijenih od direktorke JP "Stan", na račune četiri firme >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << neovlašćeno prenela oročene depozite javnog preduzeća u iznosu od 30,7 miliona dinara. U prijavi stoji i da se, takođe neovlašćeno, poslužila i oročenim sredstvima jedne firme u stečaju iz Valjeva, u iznosu od 16,9 miliona dinara. U žižu javnosti Vlahovićeva je dospela odmah po otvaranju afere “Agrobanka”, a jedno vreme provela je i u pritvoru. U istrazi se tereti i da je tokom 2007. od stečajnog upravnika Šabačke banke primila 86.276 evra koje nije deponovala ni evidentirala, već prisvojila. Šabačkoj banci potom, od 2008. do 2011. izdavala je fiktivne potvrde da se u Agrobanci nalazi novac.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zbog zloupotrebee uhapšene šefice Želturista

Izvor: Blic, 07.Mar.2013, 14:32

Kriminalistička policija je uhapsila Olgicu R, predsednicu Upravnog odbora "Želturista" iz Beograda i Marinu K.K, bivšu izvršnu direktorku te agencije. ..Osumnjičene su da su zloupotrebom službenog položaja oštetile tu firmu za više od 18 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.