Afera Agrobanka, Antonić ostaje u pritvoru

Izvor: RTS, 11.Maj.2013, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera "Agrobanka", Antonić ostaje u pritvoru

Produžen pritvor bivšem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušanu Antoniću. Njegovi saradnici pušteni da se brane sa slobode, ili prebačeni u kućni pritvor.

Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana bivšem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušanu Antoniću, dok su njegovi saradnici pušteni da se brane sa slobode ili su prebačeni u kućni pritvor.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je Tanjugu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Posebno odeljenje tog suda, nakon što je Apelacioni sud po žalbama ukinuo rešenje kojim je Antoniću i još osmorici njegovih saradnika krajem aprila pritvor produžen, ponovo razmotrio razloge za pritvor.

"Imajući u vidu primedbe Apelacionog suda, krivično vanpretresno veće je u utorak trojici optuženih pritvor zamenilo merom zabrane napuštanja stana (kućni pritvor), a petorici optuženih pritvor je ukinulo", navela je Ristićeva.

Antoniću je pritvor produžen za još 30 dana zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, rekla je Ristićeva. Antonić je u pritvoru od hapšenja 8. avgusta 2012. godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 30. aprila optužnicu protiv Antonića i još 20 okrivljenih u tom predmetu, zbog sumnje da su tu banku oštetili za 84 miliona evra.

Nakon obavljenog ekonomsko-finansijskog i drugih veštačenja, utvrđeno je da je ukupna šteta za "Agrobanku" u plasmanima sa pravnim licima i privrednim društvima povezanim sa "Habitfarmom" iz Ivanjice i "Hedkomercom" iz Beograda procenjena na više od 84 miliona evra.

Visina pribavljene protivpravne imovinske koristi za "Habitfarm" i sa njim povezana preduzeća iznosi biće od 7,9 milijardi dinara, a za preduzeća povezana sa "Hedkomercom" 4,14 miliona evra.

Optužnica je podignuta protiv Antonića, članova IO banke Slavoljuba Korićanca i Bojana Zarića, Bobana Labovića, direktora za korporativno bankarstvo, Vehba Papića, direktora sektora za upravljanje rizicima kao i protiv Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića i Snežane Paunović.

Optužnica tereti i Dragovana Milinkovića, Miloša Markovića, Duška Šunjarevića, Bratislava Mihajlovia, Branimira Uzelca, Suada Hasovia, Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca i Milana Antonića koji su optuženi kao odgovorna lica u privrednim drutvima "Habitfarm", "Svi farmacija", "Svi intermedikal", "Produkt trejd fajnenc", "Vesternstajl", "Merkjur internasional", "Luton", "Novi dani", "Ekolimb", "Hedkomerc" i "Drina timber".

Ovi optuženi se terete zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica koje je na snazi od 15. aprila. A za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnicom su obuhvaćeni i ovlašećni procenitelji Zvezdan Damjanović i Stojan Stojanov, koji su vršili procenu vrednosti nekretnina na kojima su uspostavljane hipoteke u korist oštećene banke, koji se terete za pomaganje u izvršenju istog krivičnog dela.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antoniću produžen pritvor

Izvor: B92, 11.Maj.2013

Beograd -- Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana bivšem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušanu Antoniću...Njegovi saradnici pušteni su da se brane sa slobode ili su prebačeni u kućni pritvor...Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić izjavila je Tanjugu...

Nastavak na B92...

AFERA “AGROBANKA”: Antonić ostaje u pritvoru još 30 dana, ostali se brane sa slobode!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Maj.2013

Bivšem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" pritvor je produžen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, navode u Višem sudu u Beogradu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.