Izvor: B92, 05.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokatska komora neće reagovati

Beograd -- Advokatska komora neće reagovati na izjavu advokata Slobodana Milivojevića, koji je rekao da bi uradio sve u interesu klijenta.

Insajder se sinoć bavio ulogom advokata u organizovanom kriminalu. Predsednik Disciplinskog suda Advokatske komore Srbije Darko Vlahović rekao je u Insajderu da advokatska komora nije reagovala, niti će reagovati, na izjavu advokata Slobodana Milivojevića, koji je rekao da bi u interesu klijenta sklapao pakt i s crnim đavolom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Reč je o Milivojevićevom odgovoru na tvrdnju svedoka-saradnika Dejana Milenkovića da su ga on i advokatica Biljana Kajganić nagovarali da lažno optuži Čedomira Jovanovića i Vladimira Popovića za umešanost u ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

"Ja mislim da je Milivojević, koji je došao iz Tužilaštva s velikim iskustvom, oprezan u davanju izjava ili intervjua, a da je u poslednjem slučaju radio isključivo u cilju marketinga svoje kancelarije, što je nedopušteno. Kazati da će se udružiti i s đavolom, ne znači da se pod tim podrazumeva da će činiti krivična dela", kaže Darko Vlahović.

Biljana Kovačević-Vučo, predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava, izjavila je da se ne slaže s Biljanom Kajganić kada je reč o profesionalnoj tajni.

"Nije profesionalna tajna kada njen klijent kaže da mu je ona to rekla, a ona posle ćuti da bi zaštitila svog klijenta. Ona je obavezna da odgovori na pitanje da li je sugerisala Dejanu Milenkoviću da optuži Popovića, Jovanovića i Marka Kljajevića", kaže ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.