Izvor: B92, 17.Sep.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac pokazao iskaz Živojinovića

Beograd -- Advokat Miljkan Karličić tražiće razrešenje zamenika tužioca Branislava Živkovića jer je u postupku protiv stečajne mafije svedoku pokazao iskaz drugog svedoka.

Karličić navodi da je to kršenje Zakonika o krivičnom postupku.

Karličić, koji u postupku protiv stečajne mafije brani okrivljenog Miljka Živojinovića, rekao da je svedok Risto Lekić na suđenju pred Specijalnim sudom priznao da mu je Živković nekoliko dana pre suđenja dostavio transkript >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svedočenja Živojinovićevog oca, glumca Velimira Bate Živojinovića.

"To je mega skandal i preko toga mi branioci nećemo moći da pređemo i, iako su specijalni tužilac i sud odbili zahtev za izuzeće Živkovića, obratićemo se republičkom tužiocu, Ustavnom sudu, Državnom veću tužilaca, Ministarstvu pravde i Odboru za pravosuđe Skupštine Srbije sa predlogom za njegovo razrešenje i eventualni disciplinski postupak zbog ovog opasnog pravosudnog incidenta", rekao je Karličić.

Svedok Risto Lekić, bivši inspektor SBPOK-a, potvrdio je pred Specijalnim sudom navode odbrane da je odveo Miljka Živojinovića na gliser u Crnoj Gori i da su odlazili u stan njegovog oca Velimira Bate Živojinovića.

Lekić je potvrdio da su Miljka Živojinovića odveli u SBPOK na razgovor sa zamenikom tužioca Branislavom Živkovićem i da o tom razgovoru nije sačinjena službena beleška, a naveo je i da je Miljko Živojinović "hteo da se baci sa stene u Crnoj Gori".

Karličić je rekao i da će sud od policije tražiti službene beleške o postupanju Lekića u tom slučaju, a advokati su zatražili i suočenje Velimira Bate Živojinovića i Lekića.

Živojinović je ranije tvrdio da je Lekić od njega pokušao da iznudi iskaz na osnovu kojeg je kasnije zasnovana optužnica, kao i da su mu iznudili 30.000 evra.

U procesu protiv "stečajne mafije" optužena su 33 čoveka, koji se terete za zloupotrebe u stečajnim postupcima u vrednosti od 50 miliona evra, počinjene od 2003. godine do 2006. godine.

Kao organizatori grupe optuženi su bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, bivši direktor C marketa Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, suvlasnik firme Ekoprodukt Milinko Brašnjović, čiji se brat Miko Brašnjović ubio u zatvoru, biznismen Sekula Pjevčević i bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković.

Protiv Miljka Živojinovića postupak je razdvojen i njemu se pred Višim sudom u Beogradu sudi za mito.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Tužilac Živković priznao da je kršio zakon"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2011

Advokat Miljkan Karličić izjavio je da će tražiti razrešenje zamenika tužioca za organizovani kriminal Branislava Žikovića zbog nedostojnosti, jer je u postupku protiv "stečajne mafije" instruirao svedoka pokazavši mu pre suđenja iskaz ranije saslušanog drugog svedoka..."To je drastično...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.