Izvor: Glas javnosti, 01.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati, policajci i doktorka u pritvoru

BEOGRAD - Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je u petak istragu protiv 12 osoba, osumnjičenih za zločinačko udruživanje radi sticanja protivpravne imovinske koristi. Pošto ih je saslušao, istražni sudija im je odredio jednomesečni pritvor, izjavila je Tanjugu portparol suda Maja Kovačević - Tomić.

Koordinisanom višemesečnom akcijom MUP-a Srbije i Specijalnog tužilaštva uhapšeno je 10 od 12 pripadnika grupe u kojoj su dva advokata, njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << četiri klijenta, tri policijska službenika i doktorka, dok su dve osobe, čija imena nisu saopštena, u bekstvu.

Advokat Nikola Nikolić, branilac dr Mirjane Tomović(53), za Glas je rekao da njegova klijentkinja negira pripadnost bilo kakvoj zločinačkoj organizaciji i učešće u kakvom drugom krivičnom delu.

- Verujem da nema dovoljno dokaza da se protiv nje pokrene postupak i, u skladu s tim, predložio sam da se ona pusti iz pritvora - kratko je rekao Nikolić, objasnivši da su svi advokati sudskom zabranom obavezani da ne iznose bilo kakve podatke iz postupka.

A ovi su organizovani ili spontano:

STAMBENA komisija Grada do sada je podnela deset krivičnih prijava zbog falsifikovanja dokumenata prilikom konkurisanja za kupovinu jednog od 1.000 neprofitnih stanova. Ovo je, međutim, tek vrh ledenog brega. Kako provera papirologije odmiče, tako je sve izvesnije da će na sudu završiti desetine, ako ne i stotine ljudi. Najviše falsifikata uvtrđeno je u medcinskim i stambenim uverenjima.

Lažne potvrde, kako je utvrdila gradska stambena komisija, potpisali su doktori mnogih uglednih zdravstvenih institucija. Proveru Komisje nisu prošli, između ostalih, Klinički centar Srbije, KBC "Dr Dragiša Mišović", Univerzitetska dečija klinika, Institut za reumatologiju i većina beogradskih domova zdravlja.

Zasto doktorka nije svedok kao ovaj slucaj? Uopste nejasno je gde su sudije i tuzioci u ovim slucajevima nije moguce da oni "odmah poveruju cim vide nalaze":

Htela sam da pomognem bratu i nabavila

sam nalaz u kojem je pisalo da boluje od teške bolesti bubrega. Rekla sam

doktoru da mi nalaz treba za brata zbog zatvorske kazne - rekla je Plojovićeva.

Da podsetimo, lekar Dragan Vukanić, koji u ovom postupku ima status svedoka

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.