Izvor: B92, 03.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati: Tvrdnje MUP-a netačne

Podgorica -- Viši sud je produžio pritvor Damiru Mandiću, jedinom osumnjičenom za ubistvo glavnog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića.

S druge strane, branioci osumnjičenog Mandića optužili su policiju da nije dobro interpretirala nalaze iz Visbadena, kada je reč o Damiru Mandiću, kao i da dokazi ne potvrđuju njegovo prisustvo u automobilu u trenutku kada je iz njega pucano na Jovanovića.

"Neposrednim uvidom u dio nalaza Kriminalističkog ureda iz Visbadena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konstatovali smo da saopštenje policije ne odgovara dostavljenom nalazu i zaključujemo da se nastavlja medijska kampanja MUP-a i ubeđivanje javnosti da je taj organ rasvetlio ubistvo Jovanovića", saopštili su Željko Jočić i Velibor Marković, branioci za sada jedinog osumnjičenog za ubistvo direktora lista "Dan".

Povodom policijskog saopštenja, u kome se tvrdi da je analiza dokaznog materijala iz Visbadena potvrdila sumnju da je Damir Mandić jedan od izvršilaca ubistva, branioci su rekli da su te tvrdnje netačne i zlonamerne.

"Činjenica da je nekoliko barutnih čestica pronađeno na majici brata Damira Mandića, a koja je oduzeta iz njihove porodične kuće, ne može se dovesti u vezu sa kritičnim događajem, tim prije što se tragovi na uzetoj majici ne podudaraju sa vremenom izvršenja krivičnog dela. Prema izveštaju nemačkih forenzičara, proizilazi i to da na pronađenoj kapi i rukavicama, pronađenim nedaleko od automobila marke Golf, kao ni na krpi uzetoj iz vozila nema tragova Mandića, a na pušci za koju je utvrđeno da iz nje nije pucano, nalaze se tragovi više lica, od kojih bi neki, prema nalazu veštaka, mogli pripadati Mandiću", navode Jočić i Marković.

Oni smatraju da se ove tvrdnje policije mogu shvatiti samo kao nemoć u rešavanju ovog slučaja. Na ovaj način, grubo su se poigrali i sa porodicom pokojnog Jovanovića i sa okrivljenim Mandićem i njegovom porodicom, kažu Jočić i Marković.

Inače, tročlano Veće Višeg suda u Podgorici produžilo je u petak pritvor Damiru Mandiću za još dva meseca, javlja dopisnik B92 Srđan Janković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.