Izvor: B92, 10.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Ulemek će reći istinu

Beograd -- Slobodan Milivojević, advokat Ulemeka, izjavio je da će njegov branjenik na sudjenju saopštiti istinu.

On je, u izjavi datoj novinarima u ponedeljak, ispred Specijalnog suda, naveo da je Ulemek uložio prigovor na "apsolutno netačne tvrdnje u optužnici kao i na nenadležnost ovog suda za vodjenje postupka": "Prigovor je izjavio sam naš branjenik, zato što na to ima pravo, a suština prigovora jeste u tome da ono što se tvrdi u optužnici jeste apsolutno netačno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sa druge strane, da ovaj sud nije nadležan za vođenje krivičnih postupaka, koji su predmet glavnog pretresa pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu". Na pitanje šta tačno misli kada kaže da nije tačno ono što se navodi u optužnici, Milivojević je rekao: "Mislim na sve ono što se njemu stavlja na teret. Naš branjenik Milorad Ulemek, pukovnik Legija, se ni u jednom jedinom postupku neće braniti ćutanjem. On je na tome insistirao, želi da kaže ono što on zna".

Zastupnik porodice Djindjić, Rajko Danilović, objasnio je da je odluka sudskog veća da se Lukoviću da dodatno vreme za pripremu odbrane očekivana: "Odlaganje je normalna stvar po zakonu i sve je to bilo normalno da se očekuje. Drugo su bili trikovi pre sedam-osam dana. Razumljivo je da mu je sud dao dovoljan rok da pripremi svoju odbranu, jer ima razloga da je priprema, jer je optužnica vrlo ozbiljna i teška. Prigovor na optužnicu nije dozvoljen, on će biti odbačen", kazao je Danilović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.