Adem Zilkić privođen zbog dva pištolja

Izvor: Blic, Tanjug, 18.Avg.2009, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adem Zilkić privođen zbog dva pištolja

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i njegov vozač privedeni su juče u 13 sati nakon što je Interventna brigada u Karađorđevoj ulici u Beogradu u njihovom "audiju" našla dva pištolja za čije nošenje nisu imali dozvole, saznaje "Blic".



Utvrđeno je da imaju dozvolu za posedovanje oružja, saslušani su u policiji i u dogovoru s tužiocem pušteni su na slobodu i krivična prijava protiv njih ide u redovnom postupku.

Kako saznajemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zilkićev "audi" zaustavljen je u rutinskoj kontroli policije. Vozač je policajcima dao svoja dokumenta, a nakon toga pregledan je automobil u kome su nađena dva pištolja. I vozač i Zilkić su tvrdili da za to oružje imaju dozvolu, ali je proverom utvrđeno da je ona izdata za držanje, ali ne i za nošenje pištolja. Policajci su nakon toga zamolili Zilkića i vozača da krenu sa njima u stanicu, što su oni bez prigovora i učinili.

O nalaženju oružja obavešteno je i tužilaštvo, pa je odlučeno da Zilkić i vozač budu pušteni, a krivična prijava protiv njih zbog sumnje da su nedozvoljeno nosili oružje ide redovnim putem.

Zilkić je u izjavi Tanjugu potvrdio da je u njegovom službenom vozilu, tokom rutinske policijske kontrole u Beogradu gde službeno boravi, nađeno oružje koje je evidentirano kod nadležnih organa. Šef njegovog kabineta Jakub Leković je rekao da "reis-ul-ulemi već duže vreme svakodnevno stižu poruke sa raznih strana da mu je ugrožena bezbednost", kao i da se "Zilkić povodom toga više puta obraćao nadležnim državnim organima koji do sada po tom pitanju ništa nisu preduzeli".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.