Abas nema nameru da sklapa mir sa Izraelom

Izvor: Akter, 29.Sep.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Abas nema nameru da sklapa mir sa Izraelom"

Ministar spoljnih poslova Izraela Avigdor Liberman ocenio je danas da je jasno da palestinski predsednik Mahmud Abas nema namere da sklapa mir sa Izraelom

Liberman je rekao novinarima u Ujedinjenim nacijama da Abasov govor pred Generalnom skupštinom svetske organizacije nosi "poruku mržnje i podstrekivanja".

Šef izraelske diplomatije takođe je doveo u sumnju legitimitet Abasa da govori u ime svog naroda, pošto ne kontroliše pojas Gaze, gde je na vlasti militantni >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Hamas, a i zato što se izbori nad teritorijama pod palestinskom upravom odlažu više od četiri godine.

Abas je u petak optužio Izrael za "ratne zločine" i "genocidni rat" u Gazi, ali nije rekao da će pokrenuti postupak za utvrđivanje ratnih zločina u ovom sukobu koji je besneo proteklih meseci.

Palestinski predsednik je rekao da će zatražiti od Saveta bezbednosti UN da diktira teritorijalna pravila u svakom daljem razgovoru sa Izraelom uključujući rok za povlačenje Izraela sa palestinskih teritorija.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu treba da se obrati Generalnoj skupštini i obećao je da će se, zbog korišćenja reči "genocid", na dostojan način revanširati Abasu.

Liberman je ocenio da se Abas "pogubio".

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.