APELACIONI: Nemanji Bojoviću šest godina robije!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2013, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APELACIONI: Nemanji Bojoviću šest godina robije!

Apelacioni sud potvrdio je presudu po kojoj je Nemanja Bojović zvani Hemija osuđen na šest godina zatvora, a Nikola Mitić na 4,6 i Stevan Mandarić na godinu dana robije, a Nikoli Joviću povećana kazna sa jedne na dve godine zatvora

BEOGRAD - Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Nemanja Bojović (29) zvani Hemija, sin pokojnog Gorana Bojovića Amonijaka, osuđen na šest godina zatvora zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << droga.

Zbog narkotika i falsikovanja isprava Nikola Mitić osuđen je na 4 godine i 6 meseci, dok je Stevan Mandarić zbog revolvera za koji nije imao dozvolu dobio godinu dana.

"Apelacija" je međutim povećala kaznu Nikoli Joviću (23) sa jedne na dve godine zatvora.

U akciji hapšenja pripadnika "novog zemunskog klana", kojim rukovodi Bojović čiji je otac 1992. likvidiran na beogradskom asfaltu i koji uglavnom čine sinovi pripadnika stare garde prestoničkog podzemlja, u oktobru 2008. zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane.zemunski klan.

Apelacioni sud potvrdio je i oslobađajuće presude Vukašinu Vukasoviću, Dimitriju Filipoviću, Darku Iliću, Stefanu Pejoviću i Josipu Sedlaku zbog optužbi za drogu, dok je optužbi za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela oslobođen i Petar Guzijan (26), sin pokojnog Jovana Guzijana Cunera kog su 2002. likvidirali pripadnici "zemunskog klana" Sretko Kalinić i Mile Luković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.