ALAVI ČUME

Izvor: Kurir, 29.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALAVI ČUME

Zemunac Aleksandar Simović, koji je optužen za otmicu Miroslava Miškovića, tvrdi da se svedok saradnik Ljubiša Buha žalio da mu je malo sedam miliona maraka koje je dobio za otkup ovog biznismena

BEOGRAD - Sedam miliona maraka, koje su otmičari uzeli za otkup biznismena Miroslava Miškovića, bilo je malo Ljubiši Buhi Čumetu! Buha je, po iskazu Aleksandra Simovića na suđenju za otmicu ovog biznismena pred većem Četvrtog suda, to izjavio posle opaske vođe „zemunskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << klana“ Dušana Spasojevića Šiptara da je trebalo Miškovića da kidnapuju, „jer je on veoma moćan čovek“.

- Buha se na to nasmejao i rekao: „Ko ga šiša, trebalo je da mu traže 50 miliona maraka“ - istakao je Simović.

On je ponovio priču da su sumu od sedam miliona maraka Čume i Spasojević podelili, s tim što je milion i po maraka dato Čedomiru Jovanoviću, šefu LDP! Na pitanje sudije kako to zna, Simović je odgovorio da je bio prisutan kada je Čeda došao kod Spasojevića po torbu sa novcem. Kada je lider LDP otišao, Spasojević je rekao da su mu dali novac. Inače, rekao je Simović, Buhi i Spasojeviću svaka druga reč bila je Čedomir Jovanović, koga su zvali Mali Čeda.

O detaljima otmice, međutim, Simović ne zna ništa, baš kao što mu nije poznato ni da je učestvovao u njoj!

- Tražim od suda da pribavi materijalni dokaz o tome da postoje moji tragovi i da pronađu lokaciju, taj podrum, rupu, šta li je već, gde je Mišković držan. Nađena je neka kapa na kojoj je bila moja dlaka. Kad je urađena DNK analiza, ispostavilo se da nije moja. Nek Mišković pokaže gde je bio u rupi. Ja ne lebdim, moram da ostavim neki trag ako sam bio tamo - bio je izričit Simović.

Inače, jučerašnje suđenje sedmorici članova „zemunskog klana“ pred većem sudije Dušana Milenkovića proteklo je u prepiranju sudije, optuženih i njihovih branilaca. Iako je suđenje za otmicu Miškovića, biznismena Dragoslava Vukovića iz Novog Sada i Saše Aleksića iz Subotice i iznude Saše Pešića, građevinskog preduzetnika, ponovljeno - sudija juče nije želeo da pročita optužnicu. Posle insistiranja odbrane, sudija je okupio optužene i u tri rečenice im saopštio za šta se terete, bez ijednog opisa radnje!

Optuženi su se raspravljali sa sudijom i zbog odbrane, jer im nije dopustio da je iznesu, već ih je, kako je Simović rekao, „ispitivao kao da su u policiji“. Advokati su prigovarali, ali se sudija nije mnogo obazirao na to i sve prigovore odbijao.

Verbalni sukob imao je i Nenad Opačić, koji je nekoliko puta tražio izuzeće sudije. Prvi put na samom početku, sudija je to odbacio kao neosnovano. Kada je došao na red da iznese odbranu, Opačić je odmah krenuo na sudiju:

- Tražim vaše izuzeće zbog nedoličnog ponašanja i vaše pristrasnosti u ovom predmetu! Nisam spreman da iznesem odbranu i hoću svog advokata da me brani po službenoj dužnosti. Kako to u Specijalnom može, a ovde ne - vikao je Opačić.[ antrfile ]

DŽABE PISAO ODBRANU

Aleksandar Simović započeo je juče svoju odbranu rečima: „Iz Francuske sam deportovan...“ Međutim, sudija ga je odmah prekinuo, rekavši: „To mene ne zanima“.

Simovićev branilac Želimir Čabrilo rekao je da sud krši zakon jer ne dozvoljava optuženom da iznese odbranu u neometanom izlaganju, dok je sudija uzvratio da ga „ne zanima Simovićeva biografija“ i odbio prigovor kao neosnovan. Simović se, inače, u sudnici pojavio sa ispisanom sveskom, ali nije imao ni vremena ni mogućnosti da iskoristi svoje beleške.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.