AKTUELNO: U Srbiji rekordnih 1.053 nova slučaja, pet žrtava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 08:15

AKTUELNO: U Srbiji rekordnih 1.053 nova slučaja, pet žrtava

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno novih 1.053 slučajeva korona virusa, što je najveći broj obolelih u jednom danu od početka pandemije.

U istom periodu preminulo je još pet pacijenata od posledica virusa, čime je broj preminulih porastao na 798, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Na respiratorima je trenutno 38 pacijenata.

Od poslednjeg preseka testirano je 9.430 osoba, ukupno 1.298.949 koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Do sada je u Srbiji od korona virusa obolelo ukupno 40.880 osoba.

16.10 - Petrović: Vrh trećeg pika u novembru, ograničiti rad kafića

Vrh trećeg pika epidemije virusa korona verovatno će biti u novembru, smatra epidemiolog u penziji Radmilo Petrović i dodaje da su slavlja i noćni provod najveći rizik za širenje infekcije.

16.00 - U Zaječaru za dva dana dvoje novozaraženih

U Zaječaru je u poslednja dva dana od 16 obrađenih testova potvrđeno prisustvo virusa korona kod dve osobe, objavljeno je danas na sajtu grada.

15.37 - Socijalne ustanove: Zaražena 62 korisnika i 46 zaposlenih

Zaključno sa danom 27.10.2020. godine, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID -19 kod 62 korisnika i 46 zaposlenih, prenosi ministarstvo rada.

12.11 - U kovid ambulantama u Beogradu za 24 sata 2.553 pregleda

U kovid ambulantama domova zdravlja u Beogradu za 24 sata bilo je 2.553 pregleda, kažu za Tanjug u Minisatrstvu zdravlja. Povećava se broj prvih pregleda. Od ukupnog broja pregleda oko 60 odsto su bili prvi pregledi - 1.556.

11.17 - U Čačku jedan, u Gornjem Milanovcu pet novozaraženih

Od 32 testiranih uzoraka, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Čačak, pozitivno na virus korona je šest, od kojih je jedan iz Čačka, a pet iz Gornjeg Milanovca.

11.11 - Za sedam dana 117 novozaraženih u Zlatiborskom okrugu

Za sedam dana u Zlatiborskom okrugu, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, virus korona potvrđen je kod još 117 osoba, a najviše novozaraženih je u Prijepolju - 63.

10.17 - U Zapadnobačkom okrugu 15 aktivnih slučajeva

U somborskoj Opštoj bolnici, kažu, da u Zapadnobačkom okrugu dolazi do diskretnog pogoršanja, kada je reč o obolelima od korona virusa. Poslednje dve nedelje na bolničkom lečenju su od dva do četiri pacijenta i nadležni poručuju da je vreme da se maksimalno vodi računa o poštovanju mera.... U Zapadnobačkom okrugu trenutno je 15 aktivnih slučajeva a 12 je u samoizolaciji, rečeno je RTV-u u Somboru.

09.14 - Kon: Razmišljamo o pooštravanju mera

Epidemiološka situacija u Srbiji je nepovoljna i dalje se pogoršava, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 Predrag Ken i dodaje da se razmišlja o pooštravanju mera. On je za TV Pink naveo da to što je juče bila 341 novozaražena osoba, nije odraz prave situacije i da su brojke uvek niže ponedeljkom, a da se već danas biti verovatno novi rekordni brojevi novozaraženih.

08.53 - Janković: Srbiji preti eksponencijalni rast broja zaraženih

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je da Srbiji preti eksponencijalni rast broja zaraženih korona virusom i istakao da se mora učiniti sve da do toga ne dođe. Janković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da zabrinjava svaki porast brojki - i zaraženih i preminulih i pacijenata na respiratoru.

8.45 - Užice:U bolnici troje kritično,više pacijenata u Krčagovu

U užičkoj bolnici hospitalizovano je petoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, od kojih je troje na intezivnoj nezi i priključeni su na respiratore, saopštila je PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

8.39 - Trenutno 35 pacijenata u Areni,troje prebačeno na Infektivnu

8.18 - Oko 15 odsto kovid pacijenata se leči u bolnicama

Direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović izjavila je danas da se oko 15 odsto kovid pacijenata leči u bolnicama i dodala da će nove kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, kada budu otvorene, za tri puta povećati kapacitete za lečenje.

Ukazala je da mere u školi daju dobre rezultate, te dodala da za sada nije planirano zatvaranje škola.

"Ukoliko dođe do pogoršanja, sve mere će biti primenjene", dodala je Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.