AKTUELNO: Dve nove žrtve korone i 108 novoobolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2020, 08:40

AKTUELNO: Dve nove žrtve korone i 108 novoobolelih

U Srbiji je za poslednja 24 sata potvrđeno 108 novih slučajeva korona virusa od 3.082 testirana uzorka. Juče je testirano 6.068 osoba, a njih 72 su bile pozitivne na korona virus. U poslednja 24 sata od korona virusa preminule su dve osobe, objavljeno je na sajtu covid19.rs . U Srbiji je do sada testirano 1.028.058 lica koja su ispunjavala kriterijume definicije slučaja, a potvrđeno je ukupno 32.408 slučajeva zaraze korona virusom. Od početka pandemije preminule su 733 osobe. Hospitalizovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 390 pacijenata, a njih 28 je na respiratorima. Procenat smrtnosti je 2,26.

Blagi porast novozaraženih korona virusom je posledica povratka građana sa odmora u Crnoj Gori i Hrvatskoj, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije. Kako je navedeno, na sednici kriznog štaba, koja je zakazana za sutra, razmatraće se uvođenje 10-dnevne obavezne samoizolacije po povratku naših građana iz tih zemalja.

Ministarstvo je još jednom apelovalo na sve koji se vraćaju u zemlju da budu solidarni i smanje kretanje u prvih sedam dana po povratku, da svedu kontakte na minimum ili da se odmah testiraju.

14.04 - Manji broj pregleda u vranjskoj kovid ambulanti

Prema podacima do sedam sati jutros, u kovid bolnici u Vranju ukupan broj pacijenata je 27, od čega je kovid pozitivnih 15.

12.46 - Na kovid odeljenjima u Čačku 14 pacijenata

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 14 pacijenata.

12.42 - Janković: Situacija može da se pogorša, rigoroznije sprovoditi mere

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da epidemiološka situacija može i da se pogorša, ako ne budemo pazili. Kada je reč o samoizolaciji, Janković je za RTS rekao da preporuka stoji u trajanju maksimalno mogućeg perioda inkubacije svima koji dolaze sa područja gde je visoka aktivnost kovida, da ona nema snagu zakonske obaveze, ali da nije manje važna u zaštiti zdravlja i života.

10.14 - Lončar: Odluka o merama za povratnike biće u interesu zdravlja

Odluka o samoizolaciji naših građana po povratku iz inostranstva, pa i iz Crne Gore, koja bi trebalo da bude doneta sutra, neće biti politička, već će biti doneta u cilju zaštite zdravlja građana Srbije i našeg zdravstvenog sistema, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

09.27 - U VMC Karaburma trenutno osam pacijenta

U Vojno-medicinskom centru "Karaburma" koja je i dalje u crvenoj zoni nalazi se trenutno osam pacijenta, starosne dobi od 57 do 83 godine. Njihovo zdrvastveno stanje je dobro i oni će uskoro biti otpušteni kući.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.