AKCIJA U KLINIČKOM CENTRU I VOJNOJ BOLNICI: Uhapšeno pet osoba zbog korupcije; Lekaru odrđeno zadržavanje od 48 časova

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2018, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA U KLINIČKOM CENTRU I VOJNOJ BOLNICI: Uhapšeno pet osoba zbog korupcije; Lekaru odrđeno zadržavanje od 48 časova

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su pet osoba Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su pet osoba. Uhapšeni su N. I. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << (1967), lekar Kliničkog centra u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično dela primanje mita, kao i D. R. (1946) i D. R. (1946) zbog krivičnog dela davanje mita, stoji u saopštenju MUP-a Srbije. Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem pomaganjem uhapšen je M.G. (1949), dok je S.P., doktorka Vojne bolnice u Nišu, uhapšena zbog krivičnog dela trgovina uticajem. Sumnja se da je N.I. krajem aprila 2017. godine u Kliničkom centru Niš preko reda operisao osumnjičenu D.R., na zahtev uhapšene S.P.Pročitajte još - Lekar "pao" zbog mita Za tu uslugu je kako se sumnja od S. P. zahtevao novac u iznosu od 1.200 evra, koji je ona prethodno primila od M. G., a on od osumnjičenih D. R. i D. R. Postoje osnovi sumnje da je N. I. preuzeo 1.000 evra od S. P. u službenim prostorijama Kliničkog centra Niš, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu. Osumnjičeni S. P. i M. G. su takođe za sebe zadržali po 100 evra. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.ZBOG KORUPCIJE ZADRŽAVANjE DO 48 ČASOVALEKARU VOJNE BOLNICE NIŠOrgani Vojne policije su, po nalogu nadležnog javnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova lekaru S.P. iz Vojne bolnice Niš, osumnjičenom za korupciju.Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, to je rezultat zajedničke akcije Vojne policije, Vojnobezbednosne agencije i pripadnika MUP u Nišu, čiji cilj suzbijanje korupcije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U Nišu uhapšeni lekari zbog mita

Izvor: JUGpress.com, 21.Mar.2018

NIŠ..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu , u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu,  Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su pet osoba...Uhapšeni su N. I. (1967), lekar Kliničkog centra u Nišu,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.