Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 14:30

Кенија, око 90 чланова секте изгладњивало се до смрти верујући да ће отићи у рај

Број припадника кенијске секте пронађених у масовној гробници, који су се изгладњивали до смрти верујући да ће отићи у рај, порастао је на 89, рекао је министар унутрашњих послова Кеније Китуре Киндики.
Кенијска полиција пронашла је тела у масовној >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << гробници у шуми Шакахола на истоку земље где је било седиште секте Међународна црква добрих вести, а сматра се да ће број тела највероватније расти како буде текао процес ексхумације, наводи Ројтерс.

Из кенијског Црвеног крста раније су навели да је саветовалишту, које је отворено у локалној болници, пријављен нестанак 112 људи. 
Вођа секте Пол Мекензи ухапшен је, након дојаве о постојању плитких гробова који садрже тела његових следбеника.
Мекензи је у 19. априла почео штрајк глађу, пренео је АП. Претходно је хапшен два пута, 2019. године и у марту ове године, у вези са смрћу деце. 
Оба пута је пуштен уз кауцију, али случајеви против њега се и даље воде на суду.
Локални политичари су апеловали да га суд не пусти на слободу овог пута, упозоравајући на ширење секти у области Малинди.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.