Izvor: RTS, 30.Nov.2023, 07:14

Како ће изгледати нови тржни центар у Блоку 70

Након што је скоро скроз изгорео велики тржни центар у Блоку 70, најављено је отварање новог. Део спаљеног тржног центра и даље ради. Екипа РТС-а је обишла градилиште.
Радови на новом кинеском тржном центру на Новом Београду, који ће бити један од >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << највећих у Београду, ушли су у завршну фазу, тако да се отварање најављује за мај наредне године.
"Ова инвестиција се назива Евроазијски тржни центар и са 34.000 кдвадратних метара можда је једна од највећих у овом делу Европе. Имаће 450 локала где ће сви продавци из Кине и Србије моћи да продају своје производе и очекујемо завршетак ових радова у мају. Тренутно се налазимо у фази завршних радова на фасади као и на завршним радоивма унутар објекта", рекао је Вања Бугарин, одговорни извођач радова.
Кинеска компанија је локацију уз стамбене блокове у Улици Милеве Марић Ајнштајн купила од Града на јавном надметању за 821 милион динара. Осамдесет одсто оних који су имали локале у старом кинеском тржном центру, изгорелом у пожару, преселиће се у новоизграђени.
У објекту чија изградња се приводи крају, већ је продато 300 локала - 250 купили су Кинези, а остали су у власништву фирми из Србије.
Представници инвеститора су нам рекли да се цена квадратног метра креће између 2.000 и 3.000 евра, али да има и скупљих.
"Долазе нови брендови, биће другачија роба. Стари тржни центар је много стар", каже Јунвеи Зоу из "Еуразија трејд центра".
На овој локацији планирана је изградња још једног пословног центра. Улица Јурија Гагарина биће продужена и повезана са обилазницом па ће пролазити поред новог тржног цента. Према плану, овде ће се градити и трамвајска окретница.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.