Izvor: RTS, 11.Avg.2023, 11:55

У великим пожарима на Хавајима страдале најмање 55 особa, нестало око 1000 људи

У великим пожарима који су захватили хавајско острво Мауи страдалo je најмање 55 особa, док их је нестало око 1.000, саопштили су локални званичници.
Према речима гувернера Џоша Грина, уништено је или оштећено око 1.000 објеката, преноси Би-Би-Си.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ово је вероватно највећа природна катастрофа у историји државе Хаваји", рекао је Грин на конференцији за медије, додавши да ће број смртних случајева наставити да расте.
Он је навео да ће бити потребне године да се обнови град Лахајна на острву Мауи. "Сви ти објекти ће морати да буду обновљени. То ће бити нова Лахајна коју ће Мауи изградити", рекао је Грин.
Шеф ватрогасне службе Бред Вентура саопштио је да ниједан пожар није у потпуности обуздан.

Амерички председник Џо Бајден јуче је прогласио стање природне катастрофе на Хавајима, што омогућује испоруку федералне помоћи која, у овом случају, укључује грантове за привремене стамбене објекте и поправке на кућама, јефтине кредите за покривање оштећене неосигуране имовине и друге сличне програме за становнике Мауија и фирме погођене пожаром.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.