Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 16:50

Ухапшено шест особа, сумња се да су злоупотребама присвојиле више од 54 милиона динара

Полиција је у три одвојене акције у више градова Србије ухапсила шест особа због сумње да су извршиле више кривичних дела – злоупотребу положаја одговорног лица, злоупотребу у вези са јавном набавком и преваре у обављању привредне делатности, као и да су на овај >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << начин присвојиле противправну имовинску корист од више од 54 милиона динара.
Ухапшен је Д. С. (54) који се сумњичи да је као одговорно лице ДЕ Шпед из Крагујевца, новац добијен од увозника који је био намењен за плаћање ПДВ-а за робу и царинске дажбине Управи царина, злоупотребио у личне сврхе и за потребе свог шпедитерског предузећа, саопштио је МУП.
Одговорне особе предузећа Памакс трговина из Ниша, Бин комерц из Београда – огранак Крушевац, АДР Протекта Аква д.о.о. из Алибунара, М. П. (49), Б. Ц. (51), А.Б. (42), као и В. В. (69), извршни директор фирме Патентинг из Београда, ухапшени су због сумње да су супротно Закону о заштити конкуренције непосредно одредили висину понуде у поступку јавне набавке и утицали на одлуку о избору најбољег понуђача. 
Сумња се и да су ухапшени М. П. и  М. С. (33), запослен у предузећу Памакс трговина д.о.о., лажирали податке о количинама испоручене робе, доводећи у заблуду наручиоца о стварној количини робе која му се испоручује, причињавајући му на тај начин штету у разлици стварно испоручених и фактурисаних количина робе. 
Д. С., М. П., Б. Ц., В. В., А. Б. и М. С. ће у законом предвиђеном року бити приведени надлежним тужилаштвима.  Акцију хапшења спровели су припадници МУП-а Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са посебним одељењима за сузбијање корупције виших јавних тужилаштава у Нишу и Краљеву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.