Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

500 "ilegalnih zametaka"

Zagreb -- Inspekcija Ministarstva zdravlja Hrvatske otkrila je u Petrovoj bolnici u Zagrebu "ilegalne zametke".

Zameci su uzeti pacijentkinjama u Opštoj bolnici "Sveti duh", i u privatnom Medicinskom centru zagrebačkog ginekologa Asima Kurjaka, piše "Jutarlji list". Protiv Kurjaka je već podneta krivična prijava Državnom tužilaštvu zbog manipulacije jajnim ćelijama, koje je, kako se smatra, Kurjak prodavao na "crnom" tržištu.

Kurjak je, kako se navodi u medijima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ženama koje su se kod njega lečile od neplodnosti nelegalno usađivao tuđe jajne ćelije i zametke. Sumnje u manipulaciju uvećava i podatak da su zameci iz jedne bolnice čuvani u drugoj iz nejasnih razloga.

Hrvatska priprema novi zakon o veštačkom začeću, a Katolička crkva u toj zemlji oštro se protivi veštačkom začeću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.