Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 07:44

Мирнија ноћ у Француској након сахране убијеног младића – ухапшено 486 особа

Пета ноћ нереда у Француској је, чини се, протекла мирније. Ипак, ухапшено је 486 особа. На улицама француских градова ноћас је било 45.000 припадника безбедносних снага. Седамнаестогодишњак, након чијег убиства су почели нереди, јуче је сахрањен. Председник Емануел >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Макрон је због нереда одложио планирану посету Немачкој.
Нереди у Француској пет ноћи заредом бесне широм земље због убиства седамнаестогодишњег младића алжирског порекла на којег је полицајац пуцао након што није зауставио возило којим је управљао. 
Ноћас је, како преносе француски медији, било мирније, али је ухапшено више стотина људи. Француско министарство унутрашњих послова саопштило је да је до три сата јутрос ухапшено 486 особа.
На улицама француских градова ноћас је било 45.000 припадника безбедносних снага.
Макрон одложио посету Немачкој Председник Француске Емануел Макрон одложио је посету Немачкој која је била планирана за данас. То је требало да буде прва посета једног француског председника Немачкој у последње 23 године.

"С обзиром на унутрашњу ситуацију, председник је назначио да жели да остане у Француској наредних дана. Двојица председника су се сагласила да посета Немачкој буде одложена за каснији датум", саопштила је Јелисејска палата.
Немачко председништво је саопштило да је Макрон разговарао телефоном са немачким председником Франк-Валтером Штајнмајером и обавестио га о ситуацији у Француској.
"Председник Штајнмајер жали због отказивања и у потпуности разуме ситуацију у суседној земљи", наведено је у саопштењу.
Сахрана убијеног младића протекла мирно Убијени младић сахрањен је јуче на градском гробљу у Нантеру, након обреда у локалној џамији.
На улицама Нантера и на сахрани окупио се велики број грађана, а породица је замолила медије да се држе подаље. Сахрана младића је, према наводима француских медија, протекла мирно.
Полицајац који је пуцао у младића ухапшен је и оптужен за убиство.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.