Izvor: RTS, 11.Mar.2024, 22:30

Осам мушкараца осуђено на 46 година затвора због туче у Новом Саду

Због туче у Новом Саду осам мушкараца је осуђено на укупно 46 година затвора. Приликом пребијања које се догодило пре три године у Улици Лазе Талачког, две особе су задобиле тешке, а две лакше телесне повреде.
Виши суд у Новом Саду осудио је осам >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мушкараца на укупно 46 година и два месеца затвора због туче испред угоститељског објекта у Улици Лазе Телечког.
Приликом пребијања, које се догодило пре три године, две особе су задобиле тешке телесне повреде, а две су лакше повређене.
Првостепеном пресудом због кривичног дела тешко убиство при безобзирном насилничком понашању у покушају, Б. Д. осуђен је на казну затвора од 12 година, Л. М. на десет и Н. Б. на 11 година, објављено је на сајту Вишег суда.
Због кривичног дела насилничко понашање и кривичног дела тешка телесна повреда у саизвршилаштву, М. М. и В. С. су осуђени на казну затвора од по две године и осам месеци, М. М. и Д. Н. на по две и по године, док је Б. М. осуђен на две године и четири месеца.
Ово је друга првостепена пресуда на коју одбрана и тужилаштво имају право да уложе жалбу.
Прву првостепену пресуду укинуо је Апелациони суд у Новом Саду и наложио да се понови суђење.
У поновљеном поступку, судско веће је извело све доказе на једном рочишту за главни претрес, странке и браниоци су на следећем изнели завршне речи, након чега је суд, разрешивши спорна питања из претходно вођеног поступка, донео нову пресуду.
Окривљенима је у изречене казне урачунато време које су провели у притвору, а Б. Д., Л. М. и Н. Б. притвор је продужен до упућивања у завод за извршење кривичних санкција.
Истом пресудом, суд је обавезао све окривљене да солидарно исплате на име накнаде нематеријалне штете оштећенима Д. М. износ од 720.000,00 динара, М. П. износ од 710.000,00 динара и Н. Ш. износ од 590.000,00 динара, као и да плате трошкове поступка.
Туча се догодила 20. фебруара 2021. године испред једног угоститељског објекта, у Улици Лазе Телечког, у центру Новог Сада, а у којој су Д.М. и Н. Ш. задобили тешке, а М. П. лакше повреде.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.