Izvor: B92, 16.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

40 godina za ubicu deteta

Beograd -- Osuđen je Dragan Nikolić Čombe na kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva Tamare Ivanović (13) i silovanja Slađane N. (11).

Okružni sud u Beogradu Nikolića je osudio na pojedinačnu kaznu za ubistvo na podmukao način na 40 godina zatvora i na 15 godina zatvora zbog obljube nad detetom mlađim od 14 godina. Pošto se po zakonu na izrečenu najvišu kaznu ne dodaju druge, sud je izrekao jedinstvenu kaznu od 40 godina za oba krivična dela.

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika sudskog veća Mire Ilić nesumnjivo je utvrđeno da je Nikolić 21. novembra 2005. na zemljanom putu u blizini železničke stanice "Šangaj" u Batajnici, na podmukao način ubio Tamaru Ivanović, kada je devojčica prišla da mu pruži pomoć, pošto je pao.

On joj je tada kuhinjskim nožem zadao 15 smrtonosnih uboda u leđa i grudi, da bi joj zatim uzeo mobilni telefon koji je sutradan prodao. Sud ocenio kao neistinitu odbranu, koju je Nikolić više puta menjao. Naime, on je tvrdio da je bio u alkoholisanom stanju, te da je zato Tamaru Ivanović video kao napadača.

Inače, žrtvu je njen deda te večeri pronašao mrtvu u žbunju pored staze.

Pored ovog, protiv Nikolića se postupak vodio i zbog obljube i protivprirodnog bluda nad jedanaestogodišnjom Slađanom N. Sud je utvrdio da je nesrećnu devojčicu Nikolić izveo iz škole u Opovu i odveo je u obližnji šumarak, gde ju je tukao rukama i nogama a zatim, dok je bila u nesvesnom stanju, silovao.

Prema rečima sudije, devojčica se "hvala bogu, ne seća silovanja", ali je njeno psihičko i zdravstveno stanje tim događajem dovedeno u pitanje.

"Žrtve Nikolića bila su deca prema kojima nije imao nikakve milosti, pa sud nije mogao da izrekne nijednu kaznu osim maksimalne", kazala je sudija.

Inače, Nikolić, koga je policija uhapsila četiri dana po ubistvu maloletne Tamare, 1988. za ubistvo penzionera osuđen je na 15 godina zatvora, od kojih je izdržao 12 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.