Izvor: S media, 18.Maj.2013, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

40 DANA OD TRAGEDIJE U VELIKOJ IVANČI: Ljubiša je tajnu odneo u grob

U istom trenutku započeo je pomen kod trinaest grobova. Pet sveštenika pojalo je za smiraj duša iz pet porodica. Despotovića, Ješića, Stekića, Bogdanovića i Mijailovića.

Ovo je Velika Ivanča, kod Mladenovca. Donedavno mesto spokoja, odnedavno, mesto tuge i preispitivanja.

- Ljubiša je tajnu odneo u grob - govore dok se pre pomena okupljaju da sa porodicama unesrećenih podele teret iznenadnog gubitka najdražih. - Ko će i kada, do tančina, tu tajnu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odgonetnuti... Ko zna. Sve do sada je bilo puko nagađanje.

- Nema tih lekova ni tog vremena koji mogu da ga zacele - kaže Gordana Radovanović, sestra Mikaila Despotovića. - Bila sam bratu... kod kuće. Od kapije do vrata, jedva sam koračala. Nema nikog da te dočeka. Kuća zatvorena. Zatrvena, mili brate moj, deco naša, Davide...

Pet grobova Despotovića, jedan uz drugi: deda Mikaila, bake Milene, njihovih unuka Gorana i njegove mlade supruge Jovane, njihovog malenog dečaka. Nad njima se nadvija Goranova majka Violeta.

- Svaki dan mi je teži od prethodnog - govori jecajući. - Da, barem, znam odgovor... Ma, i da znam, ne bi mi bilo lakše.

- Ni meni, a i da znam zašto je Ljubiša napravio ovoliko zlo, možda samome sebi ne bi poverovao - kaže Aleksandar Stekić, sin ubijene Dragane. - Naše kuće nisu bile samo kuće. Bile su ognjišta na kojima smo, zajedno, grejali nade i radosti. Delili svako dobro. I svaku nevolju. Kakav bih ja to bio čovek da bilo šta prigovorim Ljubišinoj deci, njegovoj Javorki. Izgubio sam majku, izgubio deo života, sad moram da brinem o ocu. Pola ga je nestalo od tuge za njom, dodaje on.

Pomen žrtvama Bogdanovića, na groblju u Velikoj Ivanči, u subotu je obezbeđivala policija. - Za svaki slučaj - kažu. - Rane su i tenzije još takve, da nikad ne možeš da predvidiš kako ko može da reaguje.

(Novosti)

Foto: Beta/AP Photo/ Darko Vojinovic (arhiva)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.