Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 13:05

"Ер Србија" прошле године превезла 4,19 милиона путника

Српска национална авио-компанија је прошле године превезла 4,19 милиона путника, што је трећи најбољи резултат у историји дугој скоро 97 година, саопштено је из "Ер Србије".
"Ер Србија" је у години у којој је обележила прву деценију пословања под данашњим >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << именом остварила рекордне резултате, саопшетно је из те компаније.

У 2023. години, српска национална авио-компанија је у редовном и чартер саобраћају превезла укупно 4,19 милиона путника, што је трећи најбољи резултат у историји дугој скоро 97 година.
Са три међународна аеродрома у Србији – матичног београдског, као и нишког и краљевачког, "Ер Србија" је реализовала више од 45,000 летова, односно 44 одсто више у поређењу са 2022. годином, наводи се у саопштењу.
У претходној години, "Ер Србија" је примила више стотина запослених и промовисала 23 нова капетана. 
Генерални директор "Ер Србије" Јиржи Марек истакао је да се, поред остварених успеха, компанија лане суочила и са бројним спољним изазовима, као што су успорен ланац снабдевања и недостатак резервних делова на глобалном тржишту, недостатак људства и механизације на појединим аеродромима, штрајкови аеродромских служби широм света и неповољне временске прилике.
"На темељу искустава стечених током 2023. године идемо напред. У 2024. години потрудићемо се да се адекватно суочимо са изазовима, да бисмо путницима пружили боље корисничко искуство него што је то било у претходној години“, рекао је он.
Нови уговори за једноставнија путовања "Ер Србија" је лане потписала два нова код-шер уговора, са "Катар ервејзом" и компанијом "Џетблу", којима су путницима омогућена једноставнија путовања на многим дестинацијама, а обновљене су и проширене код-шер и међукомпанијске сарадње и са авио-компанијама "Туркиш ерлајнс"," Америкен ерлајнс" и "Ер Чајна".
Крајем 2023. године српска национална авио-компанија потписала је меморандум о разумевању са компанијом "Menzies Aviation", водећим глобалним партнером за услуге земаљског опслуживања, у намери да покрену заједничко улагање, али и као подршку амбициозним плановима даљег раста "Ер Србије".
У оквиру те сарадње "Menzies" ће пружати услуге земаљског опслуживања путницима "Ер Србије" на Аеродрому Никола Тесла Београд од фебруара ове године.
Према споразуму који су потписале "Ер Србија" и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, "Ер Србија" ће у наредне четири године обављати авио-превоз на 10 линија од јавног значаја са два аеродрома у Србији и то "Морава" код Краљева и "Константин Велики" у Нишу.
Из Краљева ће "Ер Србија" током целе године летети за Истанбул, током летње сезоне за Солун и Тиват, док ће из Ниша саобраћати до Франкфурта, Љубљане, Келна, Истанбула, Београда и Атине, а током летње сезоне и до Тивта.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.