Izvor: RTS, 16.Jun.2023, 20:23

Мали: За шест месеци просечна пензија биће 390 евра

Уз још две повишице до јануара, пензије ће у две године забелижити раст од преко 55 одсто, што је показатељ колико је економска политика Владе усмерена на подизање животног стандарда грађана, рекао је министар финансија Синиша Мали у разговору са пензионерима. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Уз ремизирану партију шаха са министром, пензионери најављене повишице, ванредну од 5,5 одсто у октобру и редовну од најмање 14 и по процената у јануару, различито коментаришу.

Новобеоградски дневни центар за дружење пензионера, један је од реновираних.
"Тридесет два клуба је активно, финансира их локална самоуправа, Град Београд. Имамо 8.800 чланова клубова", изјавио је Срђан Димитријевић, директор Герoнтолошког центра Београд.
Две повишица пензија, резултат су доброг тренда наплате доприноса и осталих буџетских прихода, 
Министар финансија Синиша Мали рекао је да је укупно у овој и прошлој години то повећање пензија за 55,8 одсто.
"Само за шест месеци просечна пензија у Србији биће 390 евра", казао је Мали.
У овом тренутку просечна пензија је 37 800 динара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.