Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 00:12

Трамп кажњен са више од 350 милиона долара због лажирања вредности имовине

Бивши амерички председник Доналд Трамп мора да плати 354,9 милиона долара казне због лажирања вредности своје имовине како би добијао боље услове код банака, одлучио је суд у Њујорку.
Доналду Трампу је такође изречена забрана да буде заступник или >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << директор било које компаније у Њујорку у наредне три године, преноси Ројтерс.
Државна тужитељка Њујорка Летиша Џејмс навела је у тужби да су Трамп и његова породична компанија лажно увећавали нето вредност имовине, и до 3,6 милијарди долара годишње, како би преварили банке и добијали боље услове за кредите.
Трамп је негирао те оптужбе, а случај је назвао "политичком осветом тужитељке Џејмс", која је демократа.
Очекује се да Трамп уложи жалбу на пресуду.
Судија Артур Енгорон донео је пресуду после два и по месеца сведочења 40 сведока, међу којима је био и сам Трамп, подсећа Глас Америке.
Завршна реч је изнета 11. јануара. У овом случају пресудио је судија, а не порота, пошто то нису затражили ни канцеларија тужитељке нити Трампови адвокати.
Фаворит у трци за републиканску председничку номинацију сведочио је 6. новембра да је вредност његове имовине заправо била потцењена у његовим финансијским документима, да су банке обавиле сопствена истраживања и биле задовољне његовим пословањем.
Током завршне речи у јануару, рекао је да је цео случај "превара против њега".
Против Трампа се у САД воде четири кривична поступка и једна грађанска парница.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.