Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 16:38

Раст прихода од 30 одсто и присуство на два нова тржишта: Како је једна награда трансформисала мали локални бизнис?

Колико су за мале локалне бизнисе важни конкурси који пружају подршку у развоју пословања и промоцији идеја о одрживом пословању најбоље знају победници и финалисти. Годину дана након што је освојила друго место на регионалном конкурсу НЛБ Групе #ОквирПодршке >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и 30.000 евра за унапређење одрживости пословања, компанија “Smart Watering Solutions“ из Србије је приход увећала за 30 одсто и проширила пословање на два нова тржишта.
У оштрој конкуренцији од чак 300 компанија и пројеката из целог региона, “Smart Watering Solutions“ је привукао паметним агро решењем, које помаже пољопривредницима да аутоматизују системе за наводњавање и штеди воду, уз помоћ сензора и мобилне апликације. Тако се ова компанија најпре нашла међу 10 финалиста из Србије, а затим и међу три регионална бизниса, награђена за најбоље идеје које унапређују пословање на одржив начин.

"Захваљујући награди инвестирали смо средства у даљи раст, а ту пре свега мислим на повећање залиха, маркетинг и нове канале продаје, што се директно одразило на наше пословање. Промет нашег бизниса порастао је за 30 одсто у 2023. години, а проширили смо присуство на два нова тржишта. Такође, током бројних промоција, догађаја и телевизијских гостовања у организацији НЛБ Групе, добили смо простор да додатно промовишемо производе и склопимо нова партнерства“, каже Лазар Јовановић, сувласник и извршни директор.
Лазаров савет малим предузетницима је да се пријаве на овогодишњи #ОквирПодршке, јер им се на тај начин пружа прилика за значајно медијско препознавање, финансијске и банкарске погодности, док ширење мреже контаката отвара врата и за бројне пословне прилике.
"Друга награда на регионалном НЛБ конкурсу #ОквирПодршке донела нам је не само признање за сав досадашњи рад, него и снагу да као тим наставимо да развијамо бизнис са новом дозом мотивације. Вера других у оно што радимо нас подстиче да решавамо све изазове и не одустанемо“, навео је Лазар уз закључак да је пословање немогуће подићи на виши ниво уколико није уоквирено правом подршком.
НЛБ Група ове године кроз четврти по реду конкурс #ОквирПодршке, наставља добру традицију промовисања малих, локалних бизниса и компанија са идејама о одрживом пословању. Укупан фонд награда за пројекте, који би требало да буду усмерени на добробит људи и друштва, износи 100.000 евра.
Право учешћа имају правна лица, предузетници и предузетнице, микро и мала предузећа и газдинства, без обзира на врсту делатности. Све што би заинтересовани требало да ураде, како би се пријавили, јесте да најкасније до поноћи, 10. марта 2024. године на сајту НЛБ Комерцијалне банке (https://www.nlbkb.rs/okvir) попуне једноставан онлајн формулар и у неколико реченица предоче своју идеју.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.