Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 09:09

Бившем директору црногорске полиције Веселину Вељовићу одређен притвор до 30 дана

Виши суд у Подгорици одредио је бившем директору Управе полиције Црне Горе Веселину Вељовићу притвор до 30 дана. Притвор је одређен и Мују Никочевићу и Николи Мркићу.
На предлог Специјалног државног тужилаштва Црне Горе Вељовићу, Никочевићу и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мркићу одређен је притвор до 30 дана.
Они су ухапшени у понедељак по налогу тужилаштва у вези са предметом који се односи на кријумчарење цигарета.
Вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић рекао је за РТЦГ да су преписке из "Скај" апликације биле повод за формирање предмета.
Адвокат Никола Мартиновић, који заступа Вељовића, раније је рекао да се његов брањеник не терети да је учествовао у кријумчарењу, него да је Мркићу саопштио неке податке које је, наводно, "могао да користи у својим пословним конекцијама". Саопштио је и да је Вељовић на саслушању негирао кривицу.
"Докази које тужилаштво има већ указују да је Веселин Вељовић против Мркића водио више полицијских акција и по његовом налогу су Мркићеве фабрике у Мојковцу претересане и њихова складишта у Подгорици су такође претресане", рекао је Мартиновић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.