Izvor: RTS, 19.Apr.2023, 23:30

Притвор до 30 дана петорици осумњичених припадника организоване криминалне групе

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду-Посебно одељење за организовани криминал одредио је до 30 дана притвора петорици осумњичених припадника организоване криминалне групе.
Притвор је одређен А.Ч, Б.Д, Д.Р, З.Р  и Д. О због постојања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << околности  које указују на опасност од бекства, због постојања околности које указују да би боравком на слободи могли утицати на сведоке и саучеснике, због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Притвор им је одређен и због тога што је за кривично дело које им се ставља на терет прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.
Према осумњиченом З.Р. и Д.О. наређено је и издавање потернице, саопштено је из Вишег суда у Београду.
Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, Европолом и Тужилаштвом за организовани криминал, на територији Београда и Краљева ухапсили су у уторак пет особа које се сумњиче да су чланови две организоване криминалне групе и том приликом запленили већу количину наркотика, луксузне аутомобиле и новац, саопштио је данас МУП.
Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело ''удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога'', ухапшен је П. П. (1996), док ће кривична пријава за иста кривична дела бити поднета против још четири особе, саопштено је из МУП-а.
Полиција је због постојања основа сумње да су учинили кривична дела ''удруживање ради вршења кривичних дела'', ''тешко убиство у покушају'' и два кривична дела ''изазивање опште опасности'', ухапсила Б.Д. (1994), А.Ч. (1994), Д.Р. (1996) и Д.Т. (1989), док ће против још 11 особа бити поднета кривична пријава надлежном тужилаштву за наведена кривична дела.
Наредбом о спровођењу истраге Тужилаштва за организовани криминал А.Ч. су стављена на терет кривична дела удруживање ради и тешко убиство у покушају у помагању, а Б.Д. и Д.Р. кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, принуда и изазивање опште опасности.
Ухапшеном З.Р  стављена су терет кривична дела ''удруживање ради вршења кривичних дела'' и ''тешко убиство у покушају у подстрекавању'' и Д.О. стављено је на терет кривично дело ''удруживање ради вршења кривичних дела'', два кривична дела ''принуда'', два кривична дела ''изазивање опште опасности'' и кривично дело ''тешко убиство у покушају у помагању''.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.