Izvor: RTS, 04.Jun.2023, 09:52

У Индији 288 мртвих у железничкој несрећи, чланови породица претражују вагоне

Спасиоци и породице жртава претражују вагоне након најтеже железничке несреће у Индији последње две деценије, у којој је најмање 288 особа изгубило живот.
Радници данас са тешком механизацијом рашчишћавају пруге, док рођаци путника који су били >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у возу у тренутку несреће посматрају у страху, јер многи од њих не знају шта се догодило са члановима њихових породица. За то време 1.000 људи је укључено у акцију спасавања.
У пословном центру, где се дoвозе тела нa идентификацију, десетине људи чека, са личним картама и фотографијама својих најближих.
Још пет тела је донето у школу која се налази у близини несреће, а која се користи као мртвачница. "Не знамо колико ће још тела донети", рекао је један медицински радник.

Индијске железнице, које имају монопол у том саобраћајном сектору, саопштиле су да сваког дана превезу више од 13 милиона
људи, међутим, како наводи Ројтерс, проблем представља застарела инфраструктура.
Премијер Нарендра Моди, кога следеће године очекују избори, обишао је у суботу место несреће, разговарао са спасиоцима и срео неке од готово 1.200 повређених.
Према прелиминарном извештају, несрећа је последица нестанка сигнала. Несрећа се догодила када је један од возова прешао са главног колосека у споредни и сударио се са теретним возом који није био у покрету. То је довело до његовог исклизнућа и накнадног судара са трећим, надолазећим возом.
Породице погинулих добиће милион рупија (12.000 долара) одштете, док ће тешко повређенима припасти 200.000 рупија, а 50.000 рупија лакше повређенима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.