Izvor: RTS, 23.Jan.2024, 19:35

Временска прогноза за 24. јануар 2024.

Ујутру на југу и истоку ниска облачност, у осталим крајевима ведро. Потом стижу облаци који ће после подне у Војводини условити кишу. Увече и током ноћи киша местимично и у осталим крајевима. Ујутру понегде слаб мраз. Током дана топлије, до 11 степени. У Београду до >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << средине дана ведро, затим наоблачење, а увече и киша. Највиша температура 10 степени.
Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

24.01.2024. Среда: Ујутро на југозападу, југу и истоку Србије ниска облачност, а у осталим крајевима претежно ведро уз слаб мраз. Током дана ново наоблачење са северозапада, које ће кишу условити после подне најпре у Војводини, а увече и у току ноћи тек понегде и у осталим крајевима. Ветар слаб и умерен, током дана у скретању на јужни, а увече и ноћу поново северозападни, у Тимочкој Крајини у појачању. Најнижа температура од -4 до 2, а највиша од 5 до 11 степени. Упозорење: Поледица – залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.
25.01.2024. Четвртак: Променљиво и ветровито уз смену сунчаних и облачних интервала. Краткотрајне падавине очекују се углавном на југозападу, југу и истоку Србије: у нижим пределима киша, а у брдско-планинским снег. Ветар умерен и јак, на истоку и са ударима олујне јачине, северозападни. Најнижа температура од -2 до 5, а највиша од 8 до 13 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.
26.01.2024. Петак: Већи део дана суво и ветровито. Ветар умерен и јак, северозападни, после подне и увече у слабљењу. Најнижа температура од -1 до 5, а највиша од 7 до 11 степени. Увече на северозападу наоблачење са кишом, која ће се у току ноћи премештати преко осталих крајева.
27.01.2024. Субота: Ветровито уз делимично разведравање. Више облачности задржаће се само на истоку земље уз повремену суснежицу, снег или пљускове снега. Ветар умерен и јак северозападни. Најнижа температура од -3 до 3, а највиша од 5 до 10 степени.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 28.01. до 01.02.2024.)
Ујутро слаб мраз, током дана углавном суво уз променљиву облачност, а слабе падавине биће могуће тек локално у брдско-планинским пределима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.