Izvor: B92, 17.Sep.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

20 godina za silovanja

Beograd -- Viši sud u Beogradu osudio je Sašu Megu na 20 godina zatvora zbog četiri silovanja koja je izvršio krajem prošle godine u glavnom gradu.

Samo dva meseca pošto je u septembru 2009. izašao iz zatvora sa odsluženja višegodišnje kazne za isto delo, Mega svoje žrtve uz pretnju nožem primoravao na obljubu.

To je činio u blizini Pančevačkog mosta, u Dubrovačkoj ulici, u Deligradskoj ulici i nedaleko od Železničke stanice u Beogradu.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima predsednika veća Danka Lauševića, Mega je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog pomenutih silovanja, dva razbojništva jer je od žrtava uzimao novac, kao i jedne lake telesne povrede koju je nožem naneo muškarcu koji je priskočio u pomoć jednoj od žrtva.

Mega je višestruki povratnik, pošto je ranije bio osuđen na pet godina i pet godina i deset mesci zatvora zbog silovanja.

On je priznao sva dela koja mu se stavljaju na teret i izrazio kajanje zbog njih, navodeći da mu je "jako žao zbog svega što je učinio".

Komisija veštaka psihijatara ocenila je da je Mega zdrava osoba, da nije duševni blesnik i da nije bio neuračunljiv u trenutku izvršenja pomenutih dela.

Megin branilac po službenoj dužnosti Nebojša Milosavljević tvrdio je pak da je on bolestan i tražio od suda da mu izrekne meru bezbednosti lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

"Mega je sa sedam godina ostao bez majke, a oca nikada nije upoznao. Odrastao je u domovima i zatvorima - Univerzitetu kriminala, gutao je kašike i viljuške, drogirao se i alkoholisao. Kada je uhapšen deset dana je proveo vezan u zatvorskoj bolnici"...ispričao je sudu njegov branilac u završnoj reči, objašanjvajući da on jednostavno nije imao prilike da izraste u normalnu osobu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.