Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 08:50

Метро у Њујорку искочио из шина, најмање 20 људи лакше повређено

Метро у Њујорку искочио је из шина након што се при малој брзини сударио са другим возом. Њујоршка полиција саопштила је да су седам путника и један члан особља пребачени у болнице.
У близини станице "96. улица" сударили су се воз метроа који је превозио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << око 300 путника и воз који је био ван саобраћаја у којем су се налазила четири радника, a који су радили на кочницама воза ван саобраћаја, саопштили су полицијски званичници.
Нема непосредних назнака да је у питању био квар опреме, наводи се у саопштењу њујоршке полиције. Додаје се да истражитељи испитују да ли је људска грешка изазвала судар, преноси АП.
Судар је изазвао велике поремећаје у саобраћају широм Менхетна, саопштиле су власти.
Најмање 20 возила хитних служби изашло је на лице места, укључујући полицију, ватрогасце и хитну помоћ.
Ватрогасци су помогли да путници изађу из воза метроа, као и неколико стотина људи из другог воза који није учествовао у судару, али је морао да се заустави у тунелу због судара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.