Izvor: RTS, 05.Avg.2023, 18:03

Министарство здравља: Дневна болница за болести зависности Паунова 2 ускоро на Врачару

Министарство здравља саопштило је да ће дневна болница за болести зависности из Паунове улице у Београду ускоро бити пресељена на Врачар, док се не пронађе адекватно решење за ту установу.
Како се наводи у саопштењу Министарства здравља, поводом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << писања медија о "'небризи' Министарства здравља и Града Београда о пацијентима Дневне болнице за болести зависности 'Примаријус др Бранко Гачић' у улици Паунова 2 у Београду, обавештавамо јавност да Министарство и Град од априла интензивно раде на решавању овог проблема, али да ниједна од понуђених привремених локација донедавно није била прихваћена од стране запослених у болници".
"Надлежни у Министарству и Граду обишли су велики број локација и запосленима у болници понудили да изаберу једну од три локације као привремено решење док се не обезбеди стално адекватно решење за ову установу. Нажалост, они су сва три предлога одбили, тако да су тек недавно прихватили четврти предлог, локацију Здравствене станице Дома здравља Врачар, у улици Кнегиње Зорке 15", додаје се у саопштењу.
У наредних месец дана, напомиње се, испражњени део тог објекта биће реконструисан и спреман за пресељење. 
"Дневна болница за болести зависности 'Примаријус др Бранко Гачић' ће радити на овој локацији све док се не пронађе адекватно стално решење за ову установу, на чему интензивно раде и Министарство здравља и Град Београд", поручује се у саопштењу.
"На крају напомињемо, да би јавност до краја била правилно информисана, да Дневна болница за болести зависности 'Примаријус др Бранко Гачић' није установа стационарног типа за хоспитализацију пацијената који су сада 'избачени на улицу', као што се можда могло погрешно разумети из медијских објава, већ дневног типа у коју долазе пацијенти са члановима породице на програм системске породичне терапије", закључује се у саопштењу Министарства здравља.
Грађевинска инспекција наложила је да се објекат болнице у Пауновој 2 затвори, а лекари су упозоравали да ако се не нађе решење зависници од алкохолизма, коцкања, дроге, лекова и интернета неће добијати адекватну терапију, а последице ће бити поражавајуће.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.