Izvor: RTS, 08.Okt.2023, 07:32

Више од 2.400 мртвих у земљотресу у Авганистану, преко 2. 000 повређено

Број жртава разорних земљотреса, који су погодили западни Авганистан, премашио је 2.400, саопштио је портпарол талибана.
Вишеструки земљотреси погодили су јуче Авганистан, област удаљену 35 километара северозападно од града Херата, саопштио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је Амерички геолошки завод, а пренео Ројтерс.
Портпарол авганистанског Министарства за катастрофе Џанан Сајик навео је у поруци упућеној Ројтерсу да је погинуло 2.445 особа, а да је повређено више од 2.000 људи. 
Он је раније рекао да је 9.240 особа повређено у земљотресу.  Навео је и да је уништено или оштећено 1.320 кућа. 
Неколико снажних земљотреса погодили су Авганистан током јучерашњег дана, а најјачи је у епицентру износио 6,3 степена Рихтера.
Најмање шест села је уништено, а на стотине цивила је затрпано у рушевинама, рекао је раније званичник Министарства информисања и апеловао на хитну помоћ.
Неколико земљотреса је јуче погодило област удаљену 35 километара северозападно од града Херат.
Земљотреси су се осетили и у провинцијама Фарах и Бадгис.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.