Izvor: Blic, 16.Avg.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

19 GODINA PAMTE STRAVIČAN ZLOČIN Ubistvo majke i bebe podsetilo meštane Futoga na drugu tragediju

Surovo ubistvo u Veterniku, podsetilo je meštane na monstuozan zločin u susednom Futogu od pre 19 godina, kada su za zločincem Branislavom Čolićem, koji je krenuo u pljačku, ostale tri žrtve, među kojima i trogodišnji dečak koji je ubijen dok je sedeo na noši.

Ubica, Borislav Čolić je 21. februara 1997. pozvonio na vrata porodice Dobrivoja Smiljanića u Novom Sadu. Vrata mu je otvorio Dobrivoje i Čolić je najpre ubio njega, na pragu a zatim i Dobrivojevu suprugu Miomirku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je bila u drugom stanju.

Krvavom pohodu tu nije bio kraj. Čolić je u sobi zatekao Dobrivojevog i Miomirkinog trogodišnjeg sina Ivana, na noši. Pucao je i u njega.

Tri tela oblivena krvlju nisu mu smetala da zatim izvrši ono što je i bio motiv surovog zločina - pljačku. Kako se ispostavilo, Čolić je iz stana pobegao sa koferom u kome je prema tvrdnji oca ubijenog Dobrivoja, bilo 100.000 maraka.

POGLED UBICE Ovo je čovek koji je iskasapio suprugu i četvoromesečnu bebu

Čolić je zbog ovog zločina osuđen na smrtnu kaznu, ali je ona kasnije preinačena u kaznu od 40 godina zatvora. I sada se nalazi u zatvoru, iz koga bi mogao da izađe tek 2036. godine, kada bude imao 69 godina.

Podsetimo, u susednom Veterniku Arpad Sabo iz Lipara iskasapio je pre dva dana svoju suprugu Slavicu i njihovu četvoromesečnu ćerku Nikolinu. Arpad je uhapšen nakon bekstva u Bačkoj Palanci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.