Izvor: B92, 03.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

180 zemalja traži ubice Đinđića

Beograd -- Direktor beogradskog Interpola kaže da za četiri begunca optužena za ubistvo Zorana Đinđića traga 180 zemalja.

Miloš Oparnica navodi da su saznanja o tim osobama službena tajna. "I kada imate dobru informaciju, hapšenje zavisi od drugih faktora, tehničkih, ljudskih, čak i od sreće, od brze akcije, jer danas dobra informacija već sutra je loša", rekao je on.

On je rekao da Milorad Ulemek nije uspeh beogradskog Interpola jer se Ulemek predao, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mere koje su preduzimane prema njemu ostaće profesionalna tajna. Oparnica je naveo da je u vezi sa Ulemekovim prelascima granica uz lažan pasoš nastala zabuna jer su svi pogrešno shvatili da se to dešavalo posle, a ne pre 12. marta 2003, kada je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić. "To je primer kako se s dobro falsifikovanim pasošem, koji nije u bazi podataka, može putovati kroz Evropu. Da se pasoš vodio kao ukraden, Ulemek bi 'pao' na prvoj granici", kaže Oparnica za "Blic".

Oparnica kaže da su Interpolove poternice trenutno raspisane za 350 državljana Srbije i Crne Gore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.