Izvor: RTS, 18.Okt.2023, 11:30

Вучић: Са Кином потписано 18 споразума, рекордан број и стратешки значај

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Пекингу да је у Кини потписан рекордан број споразума о сарадњи са том земљом, чак 18, као и да је реч о документима који предвиђају стратешку сарадњу.
Председник Вучић је рекао сумирајући посету >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Кини да верује да оно што је постигнуто у  Кини има историјски значај и карактер, који ће се видети у годинама и деценијама пред нама.
"Имао сам пуно билатералних сусрета на маргинама Форума Појас и пут, потписано је чак 18 споразума - рекордан број сагласности, договора и споразума, али од њиховог броја је важнија суштина, а то је да имају стратешки карактер и то код доброг дела тих споразума", рекао је Вучић новинарима. Захвалио је свима из државне управе и кинеским партнерима.
Председник је рекао да се нада скорашњој посети кинеског председника.
"Верујем да ћемо имати прилику да угостимо поново председника Кине, а до тада ћемо велике резултате морати да испоручимо. У сваком случају, мислим да смо много тога имали да чујемо, много тога да научимо" рекао је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.