Izvor: RTS, 26.Nov.2023, 20:02

ИДФ: Хамас предао 17 талаца, међу пуштенима девојчица која је остала без оба родитеља; тридесет девет Палестинаца стигло на Западну обалу

Трећи дан примирја између Израела и Хамаса. Израелске одбрамбене снаге кажу да је, према информацијама које је војсци доставио Црвени крст, Хамас предао 17 талаца. Из израеслких затвора пуштена друга група од 39 Палестинаца. Начелник генералштаба ИДФ Херци Халеви >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изјавио је да Израел, после примирја, одлучно наставља борбу за уништење Хамаса. Израелски ваздушни напад на аеродром у Дамаску, погођена писта.
Укупно 340 возила са хуманитарном помоћи ушло је у Појас Газе од почетка примирја у петак, од чега је свега 65 возила стигло до северне Газе.
Хамас је због тога оптужио Израел да крши споразум због чега је спор претио да поремети планове за размену 13 израелскоих талаца које је држао Хамас за 39 палестинских затвореника које држи Израел у својим затворима.
План је у задњи час, уз посредовање Катара, Египта и САД реализован, остављајући слободан простор да се трећег дана примирја реализује оно што је договорено споразумом о четвородневном примирју између две стране.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.