Izvor: B92, 25.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

16 slučajeva trgovine ljudima

Beograd -- U Srbiji su prošle godine otkrivena 33 slučaja trgovine ženama, a od početka ove godine 16 slučajeva.

Žrtve tog zločina uglavnom su zbrinute u sigurnim kućama, saopštio je u Beogradu predstavnik pogranične policije Nenad Lapčević. Među prošlogodišnjim žrtvama trgovine, 24 žene su bile iz Srbije, po dve iz Moldavije i Bosne i Hercegovine i po jedna iz Rumunije, Ukrajine, Bugarske, Albanije i Makedonije, rekao je Lapčević.

On je na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novinare održanoj nakon seminara o trgovini ljudima kazao da je poslednje tri godine primećen osetan pad trgovine žena iz Moldavije u Srbiji.

U prva četiri meseca ove godine, prema njegovim rečima, policija je otkrila 16 ili 17 slučajeva trgovanja ženama. On je dodao da su one smeštene u sigurne kuće.

Seminar o Trgovini ljudima, kome je prisustvovalo 200 pripadnika policije, organizovala je grčka sekcija Internacionalne policijske asocijacije i srpska asocijacija, koja je u osnivanju.

Internacionalna asocijacija policije je međunarodna organizacija policajaca koja okuplja 300.000 članova u više od 60 zemalja sveta, bez obzira na funkcije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.