Izvor: RTS, 21.Avg.2023, 05:49

Холандија и Данска обећале испоруку авиона Ф-16 Украјини; Русија: Спречени напади на Москву

Рат у Украјини – 544. дан. Председник Украјине Володимир Зеленски најавио да ће Кијев одговорити на напад на Чернигов. Холандија и Данска обећале испоруку борбених авиона Ф-16 Украјини. Руске власти наводе да су украјинске беспилотне летелице погодиле три области >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Русији, али и да су спречени напади на Москву и Московску област.
Рат у Украјини ушао је у 544. дан. Председник Украјине Володимир Зеленски најавио је да ће Кијев одговорити на напад на Чернигов у којем је у суботу погинуло седам особа, а десетине је повређено.
Зеленски је посетио Холандију и Данску које су обећале да ће Украјини испоручити борбене авионе Ф-16. Украјински председник је поручио да ће то ојачати одбрану те земље.
Руски званичници тврде да су украјинске беспилотне летелице јуче погодиле три области, при чему је повређено пет људи. Додају и да су спречени напади на Москву и Московску област.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.