Izvor: RTS, 18.Nov.2023, 06:57

Кијев: Оборено 29 од 38 дронова "шахед"; Москва: Уништена два десантна чамца украјинске војске

Рат у Украјини – 633. дан. Украјинска војска је саопштила да је одбила десетине руских напада на левој обали Херсонске области, као и нападе код Авдејевке, у правцу Бахмута и Марјинке. Русија је током ноћи покренула велики напад дроновима на Украјину. Украјинска противваздушна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одбрана тврди да је оборила 29 од 38 беспилотних летелица иранске производње "шахед". Руска војска је уништила два десантна чамца украјинске војске. Немачки канцелар Олаф Шолц позвао је руског председника Владимира Путина да учини први корак ка мирном решавању сукоба у Украјини и повуче трупе.
Рат у Украјини ушао је у 633. дан. Борбе се воде на истоку земље, а обе стране се нападају међусобно и дроновима.
Руски ПВО системи уништили су две украјинске противбродске ракете "нептун" изнад Црног мора, код обале Крима, саопштило је руско Министарство одбране.
Влада Холандије издвојила је додатне две милијарде евра војне помоћи Украјини током 2024. године.
Украјински председник Володимир Зеленски тврди да Русија покушава да дестабилизује ситуацију у Украјини изазивањем "хаоса" унутар земље.
Украјинска војска саопштила је да су у операцијама од почетка рата уништили 15 руских пловила у Црном мору, а оштетили 12 пловила.
Скоро 20.000 Украјинаца илегално је напустило земљу од почетка рата како би избегли мобилизацију, пише Би-Би-Си.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.