Izvor: RTS, 15.Jul.2023, 08:29

Гужве на Градини и Хоргошу, бирајте алтернативне прелазе - током ноћи из Мађарске у Србију ушло 14.000 путника

Почиње сезона годишњих одмора због чега се повећава број возила на ауто-путевима и граничним прелазима. Гранични прелаз Прешево у току ноћи прешло 24.000 путника. На улазу и излазу из земље, чека се око 40 минута. Саветује се алтернативни прелаз "Прохор Пчињски". Из >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мађарске у Србију током ноћи ушло 14.000 путника. На граничном прелазу Хоргош на улазу у земљу задржавања су до 60 минута. На излазу из земље нема дружих задржавања путничких возила. Осам улазних терминала отворено је за прихват путничких возила. Огромна гужва на Градини, Задржавања су од 60 до 90 минута. За возила је отворено пет трака и једна за аутобусе. Чека се и на међупростору и на самом прелазу на бугарској граници.
На граничном прелазу Хоргош на улазу у земљу задржавања су до 60 минута. На излазу из земље нема дружих задржавања путничких возила.
Прелаз Хоргош ради максималним капацитетом јер је осам улазних терминала отворено за прихват за путничких возила. Током ноћи кроз нашу земљу прошло је око 14.000 путника у 3.500 аутомобила и 55 аутобуса, 90 одсто њих је било са страним пасошима.
Грађанима се препоручују алтернативни прелази. Продужено од 7 до 24 сати, петком, суботом и недељом ради гранични прелаз Бајмок. 
Гранични прелаз Прешево у току ноћи прешло 24.000 путника. Прошло је 24 аутобуса. Чека се око 40 минута и на улазу и на излазу у земљу. Саветује се алтернативни прелаз Прохор Пчињски, где нису забележене гужве, ни чекања.
Саобраћајни колапс на Градини, колона дуга преко два километара Километарска колона аутомобила је на Градини, колона аутомобила дуга је преко два километара.  На излаз из Србије чека се око два и по сата. За возила је отворено пет трака и једна за аутобусе. Чека се и на међупростору и на самом прелазу на бугарској граници.
Додатни проблем прави гужва на међупростору где је загушење. Разлог томе је што Бугари реновирају свој гранични прелаз Калотина и онда долази до дужих задржавања.
У протеклих 24 сата преко граничног прелаза Градине прешло преко 20.000 путника.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.