Izvor: RTS, 23.Jun.2023, 13:22

ФСБ: Спречен покушај шверцовања радиоактвног цезијума у Украјину; Кијев: Оборено 13 руских крстарећих ракета

Рат у Украјини – 485. дан. Начелник Херсонске области: тврди да су две особе погинуле у нападу руских снага. ФСБ: Спречен покушај шверцовања радиоактвног цезијума у Украјину. Украјински "Нафтогас" поднео тужбу против Москве у САД којим тражи пет милијарди долара. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << После оптужбе Кијева да Москва спрема напад на нуклеарну електрану Запорожје, генерални директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаел Гроси посетиће данас Русију.
Заменица министра одбране Украјине Хана Малијар саопштила је да се наставља украјинска контраофанзива на југу земље, где је прошле недеље ослобођено више села.

Русија је, међутим, оптужила Украјину за ракетни напад на мостове код Чонгара, између Херсонске области и Крима.
За то време, украјински председник Володимир Зеленски навео је да Русија спрема напад на нуклеарну електрану Запорожје, што је Кремљ оштро демантовао.
Генерални директор Међународне агенције за атомску енергију Рафаел Гроси, такође, посетиће данас Русију да би са руским званичницима разговарао о нуклеарки.
Руски председник Владимир Путин, у међувремену, изјавио је да офанзиви потенцијал Кијев није исцрпљен, те да то не треба занемарити.
Са друге стране, премијер Украјине Денис Шмигал навео је да ће украјинска контраофанзива потрајати, али да не сумња у њен успех.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.