Izvor: RTS, 12.Nov.2023, 10:12

Велика полицијска акција у Шпанији, ухапшена 121 особа због дечије порнографије

Шпанска полиција ухапсила је 121 особу, међу којима су 118 мушкараца и три жене, у једној од највећих операција спроведених у тој земљи против дечије порнографије.
Како преноси агенција ЕФЕ, у склопу акције извршено је 125 претреса и одузето 946 уређаја >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са 500 терабајта порнографског садржаја са малолетницима.
Истрагу су покренули агенти Централне јединице за сајбер криминал као део превентивног рада сајбер патроле у ​​борби против педофилских мрежа које деле фајлове са материјалом о сексуалном злостављању деце путем интернета.
У операцији је учествовало 46 територијалних јединица специјализованих за сајбер криминал.
Сви ухапшени користили су исту дигиталну платформу за добијање и дељење недозвољеног садржаја, додаје се у саопштењу.
У Мадриду је ухапшен мушкарац који је поседовао два милиона фајлова са снимцима озбиљног сексуалног злостављања веома младих девојака.
У једном од претреса извршених у Аликантеу, инспектори су ухапсили мушкарца који је поседовао велики број мултимедијалних фајлова који садрже експлицитне сексуалне слике два малолетна мушкарца, снимљене у кући ухапшеног.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.