Izvor: RTS, 10.Feb.2024, 20:27

Протестни скуп Срба у Косовској Митровици у понедељак у 12 часова

Срби са Косова и Метохије, одржаће у понедељак у 12 часова у Косовској Митровици велики протестни општенародни скуп, јер како се наводи у саопштењу организатора, желе да скрену пажњу на обесправљен положај. Српска листа подржава организовање мирног протеста на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Косову и Метохији.
Велики општенародни протестни скуп Срба са Косова и Метохије заказан је за понедељак у 12 часова у Косовској Митровици. 
Протестним скупом Срби са КиМ желе да скрену пажњу читавом свету и међународној заједници на свој обесправљен положај – посебно због одлуке Приштине и Аљбина Куртија о укидању динара којом им се угрожава останак и опстанак на њиховим огњиштима.
Удружење пензионера, чији су представници пријавили скуп надлежним органима, на митингу у понедељак очекује велики број  сународника, здравствене раднике, просветне раднике, социјално угрожене, студенте и омладину, све оне, како наводе, којима је директно угрожена егзистенција неправедним мерама из Приштине.
"Ово ће бити један наш заједнички мирни апел и скуп да покажемо целом свету да виде нашу муку и обесправљеност. Скуп ће бити одржан у 12 часова у близини Трга Браће Милић" истакли су из ове организације.
Српска листа подржава организовање протеста Српска листа саопштила је да подржава мирни протест грађана у Косовској Митровици који је за понедељак најавило Удружење уједињених пензионера.
Протестни скуп ће бити одржан и због "једностраних потеза против интереса српског народа, од хапшења невиних суграђана, милитаризације севера, па све до бруталног упада косовских специјалаца у просторије српских институција, од привремених органа па до амбулатни, поште и просторија невладиних организација", подсећа Српска листа.
''Од изузетног је значаја да својим присуством у великом броју покажемо Приштини да се противимо овим антисрпским одлукама и да желимо да у миру останемо да живимо на својим вековним огњиштима'', наводе из Српске листе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.