Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 10:23

МУП: Због тежих прекршаја за недељу дана привремено одузето 11 возила

Саобраћајни полицији одузели су 11 возила од починилаца тежих прекршаја за свега недељу дана колико се примењује та мера, саопштио је МУП.
Три возила одузета су у Шапцу, два у Београду и по једно возило на територији полицијских управа у Ваљеву, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Врању, Јагодини, Краљеву, Лесковцу и Новом Пазару.
Како наводи МУП, у највећем броју случајева основ за одузимање возила били су прекршаји управљања возилом без возачке дозволе која је претходно одузета због казнених поена, као и прекршаји начињени за време трајања заштитне мере забране управљања моторним возилом.
МУП истиче да су четири учиниоца прекршаја била млађа од 22 године, укључујући једну малолетну особу.
Министарство унутрашњих послова подсећа да се возило привремено одузима од учиниоца тежег прекршаја који је у претходне две године правноснажно осуђиван за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја, као и да мера привременог одузимања возила траје до окончања поступка пред надлежним судом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.