100 dana Ministarstva poljoprivrede

Izvor: B92, 04.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

100 dana Ministarstva poljoprivrede

Slobodan Milosavljević (FoNet)

Beograd -- Ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević istakao je spešnu realizaciju obećanih mera agrarne politike u prvih 100 dana.

Predstavljajući uspehe u prvih 100 dana rada vlade, Milosavljević je posebno istakao mere subvencija "100 evra po hektaru" i podsticaj stočarske proizvodnje subvencijama "90 evra po biku".

Milosavljević kaže da je iznos štete od suše moguće proceniti tek kada se završi berba svih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ratarskih kultura i najavljuje da će ministarstvo ubrzo predložiti mere da bi se ublažile njene posledice.

"Ono na čemu ćemo insistirati i kod usvajanja NIP-a i budžeta za iduću godinu i kod premijera i predsednika države je da objekti vodoprivrede dobiju apsolutno ravnopravan, pa čak negde i prioritetan tretman u narednom budžetu i NIP-u u odnosu na ostale infrastrukturne objekte i da time damo doprinos smanjenju zavisnosti od klimatskih promena", kaže Milosavljević.

Prema njegovim rečima, ministarstvo će ubuduće sa 30 odsto učestvovati u osiguranju životinja, useva i plodova od elementarnih nepogoda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.